sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Noordeinde 128
    2514 GN 's-Gravenhage
  • 0703451369

Alexander van de Ven Specialist 19e eeuwse Japanse en Chinese kasten

ALEXANDER VAN DE VEN.
De galerie van Alexander van de Ven op het Noordeinde 128 in Den Haag ligt in de sfeervolle omgeving van de Haagse hofhouding. Zijn collectie Japanse kasten uit de laat Edo- (1780-1868) en de Meiji- periode (1868-1912) is de grootste in Nederland.

De 19e eeuwse Japanse en Chinese kasten worden door Alexander rechtstreeks uit Japan en China naar Nederland gehaald. Enkele malen per jaar reist hij naar Japan en China om daar zijn meubelstukken zorgvuldig uit te zoeken. Vervolgens worden de meubelen in Nederland gerestaureerd, over-restauratie wordt angstvallig vermeden.

De Japanse kast uit de periode 1780 - 1912 en de Chinese kast uit de 19e eeuw zijn unieke meubels die in opdracht werden vervaardigd. De opdrachtgever bepaalde welke houtsoort gebruikt werd, het formaat van de kast en hoe de ruimtes ingedeeld werden. Vandaar de grote verscheidenheid in indeling, afmeting en houtsoort.

Het Japanse karakter van de galerie wordt versterkt door de grote collectie modern Arita Porselein en de gietijzeren theeketels van IWACHU.Alexander van de Ven Specialist 19e eeuwse Japanse en Chinese kasten in het kort

Online bestellen:

Ja

Restauratie van antiek:

Nee

Online collectie bekijken:

Ja

Soorten antiek

  • Kasten
  • Tafels
  • Serviezen