Artikel afbeelding

Dit zijn de 5 leukste zomermarkten om antiek of brocante te shoppen

Het mooie weer van de laatste weken nodigt uit om lekker een dagje uit te gaan. Voor de liefhebbers van kleine en grote schatten, tweedehands- en vintage artikelen zijn worden er deze zomer veel markten georganiseerd. Hieronder de 5 leukste antiek- en brocante zomermarkten in Nederland op een rij.

Brocantemarkt in Heusden (Brabant)

Misschien wel de grootste brocante- en antiek markt van Nederland, in ieder geval één die regelmatig wordt georganiseerd. Iedere eerste zaterdag van de maand (maart t/m december) staan ongeveer 60 marktkramen met de mooiste vondsten voor je klaar. De markt is op de Burchtplein in Heusden, van 10.00 tot 17.00 en de entree is gratis.

Een zomer lang ‘Brocante aan den IJssel’ in Deventer (Overijssel)

Ook in Deventer vinden regelmatig brocante- en antiekmarkten plaatsen. In de zomermaanden is er elke zaterdag een markt te vinden in de Walstraat en de omliggende straten, met elke zaterdag een ander thema.Ook hier is de entree gratis.Daarbij zijn er bijzondere verzamelingen, unieke exposities, een mooie antiekroute door de historische binnenstad van Deventer. Hieronder een overzicht van de specifieke thema’s:

Zaterdag 23 juni: Vintage kleding en textiel
Zaterdag 14 juli: Strand, tuin en plattelandsantiek
Zaterdag 11 augustus: Oud nostalgisch speelgoed en blik
Zaterdag 25 augustus: Vinyl, bakeliet en toffe oude plastics

Snuffelmarkt Vogelenzang in Vogelenzang (Noord-Holland)

De laatste weken is het in Nederland prachtig weer, maar mocht het onverhoopt toch gaan regenen kun je terecht bij Snuffelmarkt Vogelenzang in Vogelenzang (bij Bloemendaal). De markt is elke zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00, met gratis entree en gratis parkeren. Binnen vindt u verschillende kramen met antiek, brocante, tweedehands- en nieuwe artikelen.

Haagse Antiek, Design en Boekenmarkt (Zuid-Holland)

Van mei tot en met september kun je elke donderdag genieten van antieke meubels, design objecten en bijzondere boeken prenten op de Haagse Antiek, Design en Boekenmarkt. Hier vind je meer dan 70 kramen op een unieke locatie in de markt: het statige Lange Voorhout. De entree is gratis en de markt is open van 09.00 tot 17.00 elke donderdag.

Brocante- en Antiekmarkten in België

De leukste brocante- en antiekmarkten in Nederland wel gezien? Ook in vlak over de grens in België wemelt het van de gezellige zomermarkten waar brocante, antiek of tweedehands artikelen worden verkocht. Op de website brocantes.be vind je een compleet overzicht van alle markten die in België te bezoeken zijn.

Op July 31, 2018